15 April 2008

Porgandirisotto

Sellest ajast, kui ma risotto tegemise ära õppisin, on see tihti õhtuti meie menüüs. Sisse võib panna, mida iganes kodus leiab. Olemas on ka variandid näiteks vahuveiniga või maasikatega. Rääkimata igasugustest köögiviljadest.











Seekord porganditega.
Neljale persoonile kulub:
320g riisi
300g porgandit
40g võid
pool sibulat
1dl valget veini
1liiter köögiviljapuljongit
20g parmesani juustu
muskaatpähklit, soola

Porgandid puhastada ja lõigata pisikesteks kuubikuteks (ma riivisin). Sibulaga hakkida peeneks ja panna potti/panni koos 20g võiga. Nõrgal tulel säristada natuke kuni sibul muutub klaasjaks ja kuldseks.
Visata juurde porgand ja aeg-ajalt segades lasta lasta tal küpseda 4-5 min. Maitsestada soolaga ja riivitud muskaatpähkliga.
Lisada riis ja röstida, valada juured vein jalasta sel aurustuda. Kulbikaupa puljongit lisades (nii et riis on kaetud kogu aeg ega jää kuivale) lasta riisil pehmeneda. Kui riis on pasta moel küps, kuid al dente, segada sisse ülejäänud või ja riivitud parmesani juust. Kaanega suletult lasta tõmmata paar minutit.
Ja siis ei muud kui sööma!

Retsepti kohaselt on tegemist lihtsa roaga, mille ettevalmistamiseks kulub 20 min ja tegemiseks 25 min.
Posted by Picasa

1 comment:

Kayl said...

Paistab isuäratav ja maitseb kindlasti ka ;) ...kui vaid meie pere noorem generatsioon porgandit sööks.