07 March 2006

Keedusingiga kanarullid

Vaja originaalretsepti jàrgi (4 portsu):
2 kanarinda a 300g
8 viilu keedusinki
8 viilu juustu (Asiago, sobib ka mistahes tavaline eesti juust)
40g vòid
2 dl valget veini
1 baklazhaan (nb! enne tuleb tùkeldada ja panna soolaga sòelale pressi alla seisma min 1 tunniks, muidu tuleb kirbe ja shvammine)
1 punane paprika
4 kùpset tomatit
2 sibulat
1 kùùslaugukùùn
3 sl oliivòli
soola ja pipart

Aega làheb ettevalmistuseks 15 min, kùpsetamiseks 30 min. Lihtne teha.

Ma kasutasin (kahele):
4 viilakat kanafileed
4 suurt viilu sinki
poolik sibul (millestki ùle jàànud)
1 suur punane paprika
2 suuremat tomatit
2 kùùslaugukùùnt
40 g vòid
òli, soola, pipart
jàrgijàànud punase veini pòhi ja vesi

Juustu oleks vòinud ka ikka panna, rullid oleksid jàànud veidi mahlakamad. Ja punane vein annab vàrvi, ònneks maitset ei riku. :D

Tegemine:
Kòògiviljad pesta ja tùkeldada. Potti panna òli, sibul ja kùùslauk, juurde kòògiviljad, soola ja pipart. Lasta podiseda tasasel tulel 30 min, aeg-ajalt segada. Vajadusel vòib lisada vett. (Segu tuleb hea, meenutab natuke kodust letshot. Vabalt vòib kasutada ka pastaga.)

Samal ajal vòtta kanafilee viilakad, tampida kergelt, peale panna 2 singi- ja 2 juustuviilu. Keerata rulli. Kinnitada niidiga (vòi puust hambaorkidega). Visata vòi kuumale pannile ning rullitada kana seal kuni làheb ilusti pruuniks. Raputada peale nats soola, valada ùle veiniga ja hautada 20 min.

Enne serveerimist kiskuda niit rullide ùmbert àra, panna taldrikule ja tòsta peale tomati jm plòga. Serveerida kohe kuumalt.


Allikas: L'enciclopedia della cucina italiana. Carni bianchi.

No comments: