15 January 2007

Oakaunad firentsepäraselt tomatis


Neljale inimesele:
800 g oakaunu, need peened pikad
2 dl tomatipüreed (passato di pomodoro)
4 sl oliivõli
1 tl köömneid (semi di finocchio=apteegitilli seemned)
1 sibul
sool ja pipar
Aega läheb ettevalmistamiseks 15 min ja küpsetamiseks 40 min.

Mul köömneid polnud, pudistasin nende asemel piparmündilehti.

Oakaunad puhastada (otsad lõigata) ja panna suure veega keema 15 minutiks. Köömned tuleks pulbriks jahvatada. Sibul hakkida ja praadida õliga pannil, lisada kurnatud oakaunad, pudistada köömnepuru, natuke pipart. Segada ja lasta maitsetel läbi imbuda. Lisada tomatipüree. Raputada natuke soola peale ja lasta podiseda madalal tulel kaanega kaetult umbes 15 minutit. Kui peaks liiga kuivale jääma, siis võib vahepeal lisada natuke vett.
Serveerida kuumalt. Soovi korral võib peale raputada veel terveid köömneid.

No comments: