28 November 2013

Kiire ja maitsev òunakook

Veel Tallinnas elades oli mul ùks kàputàis oma kiirretsepte. Pirukate-kookide tarvis hoidsin sùgavkàlmas lehttaina liistakaid. Viineripiruka vòi òunakoogi isu tulles làksid need kohe kàiku. O'htul telekat vaadates oli vajadusel poole tunniga olemas òunakook ja tass teed.
U"hel òhtul tuli mul vana sòber taas meelde. Sobivalt oli kùlmkapis rull lehttainast. Panin selle plaadile, mààrisin peale kiht IKEA tikrimoosi (maasikamoosiga tuleb ka hea)ja peale ohtralt òunaviilakaid. Peale veel òrnalt suhkrut ja mònuga kaneeli. Ahju.... nàmm-nàmm.
Samal ajal, kui kook kùpses ja mònus lòhn kodu tàitis, lehitsesin oma òunakoogiraamatut. Selgus, et selles on vàhemalt veel kolm versiooni lisaks minu omale. U"ks  oli rummiga, yks oli.....
Kook sai valmis!

Kingitus kùlalisele

Paar nàdalat tagasi oli meil kùlaline Stockhomist. Tegelikult kàis ta meil vaid meil òhtusòògil. Muul ajal oli ta meie rahvusvahelise pere Rootsi-Itaalia sektsioonis.
Mul oli parajasti kàsil mòne uue mùtsi viimistlemine ja pakkusin kùalisele kingituseks ùhte.  Mudeli sai ta ise vàlja valida. Ma kasutasin kohe ka juhust, et modelliga mòned ùlesvòtted teha.
Kasutatud lòng on Biellast, nimega Rial Supremo (3 erinevat vàrvi topelt panduna) ja heegeldasin nòelaga nr 4,5.


Jòulutòòkoda on avatud

Jòulutòòkoda on avatud ja àge kingituste valmistamine on tàies hoos! Kòike vàlja kohe lobiseda ei saa, eelhònguks natuke kaunistusi.