27 June 2013

Kingitus

Paar aastat tagasi kandis üks väike tüdruk nimega Elena tavaliselt vennast ülejäänud ja sugulastelt saadud riideid. Ema vahest ostis sekka mõne uue eseme ka. Enamasti olid tal jalas püksid. Ühel päeval teatas ta, et enam ta pükse ei taha ja nüüd kannab ta seelikut. Paar seelikut olid tal kapis isegi olemas pidulikemaks juhtudeks. Sellest päevast alates läksid need tihedasse kasutusse. Ja tõepoolest pole ma teda enam pükstega näinud. Ehk siis kui suusatama lähevad.
Õmblesin Elenale kolmandaks sünnipäevaks roosa volangiseeliku. Kahjuks jõudsin ära kinkida enne pildistamist. Kasutasin roosat ühevärvilist riiet, ääristeks roosat valgete täppidega riiet ja teppisin masintikanditega. Ilus sai! Preili oli üliõnnelik ja nagu ma hiljuti kuulsin, on seelik ikka veel käigus.
Selle aasta sünnipäevaks otsustasin talle teha uue seeliku. Tagavara ei saa ju ometi otsa lõppeda.
Seekord selline:

Riiet oli mul niipalju, et ka õetütar Adeele saab omale lillelise seeliku. Tegelikult ma temale mõeldes riide ostsingi :)

Rahvuslik kostüüm

Randa minnes on mul alati vähemalt paar komplekti bikiine kotti visatud. Et tagavara ei lõpeks olen igal aastal uued juurde ostnud. Eelistan osta lihtsad ja ühevärvilised, et siis need omamoodi ära kaunistada. Eelmisest aastast olid veel ootamas üks must komplekt. Siin nad nüüd on - rahvuslikus rüüs.

Pükstel on tikand ainult tagaosal.

Inspireeringu allikateks olid:
- Cristi Kütt Pihuloomad 2008
- A. Voolmaa, M. Kaarma Eesti rahvarõivad 1981 mustrilehed