29 September 2006

Riis tuunikala ja munaga

Koostisained 4 inimesele:
250 g riisi
160 g tuunikala konservi
3 muna
1/2 sidrunit
tabasco
basiilik
salatilehed
kirsstomatid
1 dl oliivòli
sool ja pipar

Ma tegin 2 munaga ja ilma tabascota, oliivòli panin u 5 lusikatàit.

Tegemine:
Keeta riis pehmeks. Samal ajal keeta munad, jahutada ja lahutada kollane valgest. Kurnata riis ja loputada kùlma veega, kurnata. Mikseradada (ma màtsisin kahvliga) kokku pool karpi tuunikala (ma panin kòik), munakollased, 8 spl òli, basiilik, sidrunimahl, paar tilka tabascot ja sool. Tuleb selline kreemjas mòks, mis segada kokku riisiga ja lisada purust/hakitud munakollased. Lusikatega teha sellised parajad ovaalsed kotletikesed, need panna taldrikule, kus on salatilehed. Kaunistada kirsstomatitega, sortsutada peale veel òli ja paar keeru pipart. Kes tegi kotletikesed poole konserviga, paneb ùlejàànud kala ka kaunistusena taldrikule.

Tabasco sisaldab vùrtsikat pipart, ààdikat, soola, suhkrut ja aroome. Selle asemel vòib kasutada ka ainult vàrskeid piprakaunu.

Teha on lihtne, aga nikerdamine vòtab natuke aega.

Eile uurisin ka ùhte teist riisiretsepti. Risotto kana ja suvikòrvitsaga. Tegemisjuhendis soovitatakse esiteks hakkida tùkkideks kana ja suvikòrvits. Siis kirjeldatakse pikalt, kuidas risottot teha. Aga oli unustatud kirjutada, mida teha valmislòigatud kuubikutega ja millal need riisile lisatakse. :D Posted by Picasa