31 July 2006

Riis ja kartul

ùhel òhtul ei osanud ma kuidagi otsustada, kas teha muu kraami kòrvale kartulit vòi riisi (stressis mehe kòht tahab tahkemat kui vaid juurikad ja puuvili). Siis tuli mulle meelde, et kunagi sai sòòdud pastat kartuliga ja oli vàga hea. Avasin oma riisiteemalise kokaraamatu ja voilà! Riso e patate - riis ja kartulid. Tàpselt see, mida vaja.

Neljale inimesele làheb vaja:
320 g riisi
400 g kartuleid
7 spl. oliivòli (extravergine loomulikult)
250 g tomatit (ma tegin ilma)
peterselli
1 vàike sibul
30 g lambajuustu (ma kasutasin Grana Padano't)
sool

Kartulid pesta, koorida ja lòikuda tùkkideks. Hakkida sibul hàsti peeneks. Tomatid visata korraks kuuma vette, siis koorida pealt nahk, koukida seest seemned ja hakkida tùkkideks.
Kastrulis òlis praadida sibul, purustatud tomat ja petersell. Visata juurde kartul, raputada soola ja lisada kulbitàis vòi kaks sooja vett. Lasta podiseda vaiksel tulel, tihti segades.
Samal ajal keeta teises potis riis.
Niipea, kui kartulid on pehmed, kurnata riis (mis on al dente). Kartulitele segada juurde riivitud juust ja siis riis. Segada kòik hàsti làbi.
Siis kohe taldrikule ja sòòma.

Vàga hea tuli, aga...Pean ùtlema, et jàrgmine kord teen vist seda sodi kùll jahedamal ajal. Selline vàrk on vàga toitev ning sobib minu meelest paremini talveperioodiks. Natuke meenutab mulle isegi Mulgi putru.

12 July 2006

Lilla suvekas



Mudel ajakirjast Moda 3/2006 suurus S

Lònga ( Futura, kerge làikega, 50g=110m, 54% puuvill, 46% viskoos) kulus umbes 200g nagu ajakirjas òeldud. Kereosa tegin igaks juhuks paar cm pikema kui lòikel, sest tavaliselt jààb mul muidu keskkoht liiga kòrgele. Tegemine oli lihtne, kàeavasid tuli natuke nokitseda.

Uhkustamised uhkustatud, nùùd làhen kinnitan veel viimased lòngaotsad ka. :D

05 July 2006

Pidukotike


Vahepeal oli ùks vàike pidukotike puudu. Vòtsin kera musta kerge làikega lònga ning ùhe òhtuga heegeldasin telekat vaadates valmis. Selline tuli vàlja. Voodri vòiks ka veel tegelikult sisse òmmelda...

Pildil paistab suurem kui tegelikult on. Sanga pikkus on 34 cm ja pòhja diameeter 12 cm.

Lònga kulu: Futura (54%puuvilla, 46%viskoosi, 50g=110cm) 1 kera=50g